top of page
Etsi
  • Writer's pictureKUNKKu

Tunnelmia Salosta: SaloCon 2019 A-alueen vuosikokous 1.-3.3.2019

Sain kimmokkeen lähteä Saloon nähtyäni tapahtuman pääpuhujat ja kuultuani, että KUNKKun kamarista lähtisi muitakin mukaan. Kimpassa on aina hauskempaa, oli kyse sitten keynote puhujien esityksistä tai verkostoitumisesta.


Lauantai aamun aloitti energinen ja erittäin mukaansatempaava persoona Vappu Pimiä, joka kertoi oman kasvutarinansa ja sen miten hänestä lopulta tuli brändi. Esityksen taustalla pyörineessä slideshow’ssa vaihtui Vapun omat keynotet joista itselleni mieleisin oli ”Aseta kusipäiset tavoitteet!”. Näitä samankaltaisia sloganeita on kuultu monta kertaa niin sanottuina vaniljaversioina jotka eivät juuri ole sykähdyttäneet. Mutta nämä kolme sanaa yhdistettynä herätti itsessäni aivan valtavan Ahaa -elämyksen. Miten voisin koskaan saavuttaa omia tavoitteitani ja unelmiani, jos en edes uskalla asettaa niitä riittävän korkealle saatikka sanoa niitä ääneen, mikä olikin Vapun toinen keynote: ”Uskalla sanoa unelmat ääneen”. Päivää myöhemmin löydän itseni pohtimasta asiaa kuumeisesti kotona; mitä minä haluan, mikä/mitkä on juuri minun kusipäisiä tavoitteitani ja mitkä niistä rohkenen lopulta sanoa ääneen. Ihanaa pohdittavaa!Päivän toinen pääpuhuja Tommi Lähde, The other danish guy alusvaatebrändin luoja suolsi niin upeaa tekstiä, että oli pakko alkaa kesken esityksen kirjoittamaan niitä ylös. Hauskoja, sarkastisia, mutta niin kovin puhuttelevia. Kuka olisi kuvitellut kenenkään koskaan sanovan, että ”kalsarit on ihmisen itsetunnon ensimmäinen kerros”. Havahduin hänen ja Vappu Pimiän yhtenevään sanomaan siitä, mikä erityisesti meitä suomalaisia pidättelee niin valtavasti: ylpeys, pelko ja häpeä. Nämä kolme tekijää estävät Lähteen mukaan ihmisiä pääsemästä todelliseen potentiaaliinsa, mikä on valtava sääli, sillä ihminen joka ei seuraa potentiaaliaan on lopulta onneton. Samainen maailman parhaiden kalsareiden kehittäjä sanoi törmäävänsä tällaiseen ajatteluun tiiminsä kanssa lähes viikoittain, vaikka itse ei ajattele epäonnistumista epäonnistumisena, vaan oppimisena. Hän joko onnistuu tai oppii. Aivan mieletön tapa kääntää asia!


Jukka Tuominen oli pääpuhujista kolmas ja keskittyi esityksessään asiakaskokemukseen. Mitä kaikkea siinä tulisi ottaa huomioon ja varsinkin jos se kokemus on ollut huono. Onko mitään enää tehtävissä ja mitä siitä tulisi oppia. Tosiasia kuulemma on, että jos asiakas on jo molemmat jalat ovenvälissä menossa niin ei häntä siihen hetkeen pysäytä enää mikään. Mutta kyky kuunnella asiakasta jälkeenpäin ja ottaa se palaute vastaan tulevaisuuden kehittämisen näkökulmasta on se, mikä saattaa palauttaa asiakkaan vielä takaisin myöhemmän yhteydenoton seurauksena. Parempi kuitenkin antaa pölyn laskeutua hetkisen. Jukka ja Tommi Lähde yhdessä Salon Nuorkauppakamarin jäsenen juontaman Talk Show -tyyppisen paneelikeskustelun yhteydessä pohtivat vielä omaa johtajuuttaan, yrityskulttuurin tärkeyttä ja arvoja. Mitkä tilanteet aiheuttavat jännitteitä ja miten tärkeitä ne arvot todellisuudessa ihmiselle onkaan. Näitä herroja kuunnellessa esille nousi erinomainen huomio johon arvojen merkityksen voisi kiteyttää: jos ihmiset eivät ole valmiita maksamaan arvoistaan, niin kyseessä ei ole todelliset arvot vaan pelkkää sananhelinää.

Näiden pääpuhujien lisäksi tarjolla oli toki erilaisia work shoppeja joihin jokainen kiinnostuksensa mukaan pääsi osallistumaan. Sieltä ammensin rutkasti hyviä ajatuksia KUNKKun koulutuksista vastaavalle henkilölle jaettavaksi.


Kiitos Salolaisille vieraanvaraisuudesta ja hienosta kokouksesta!


Sari Heikkilä, KUNKK Secy & Treas

44 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page