top of page
Etsi
  • Writer's pictureKUNKKu

KokoNainen TalkShow 24.4.2019


Olipa mukava lähteä työpäivän päätteeksi Havis Amandan järjestämään koulutukseen, verkostoitumaan ja tutustumaan KokoNainen Talkshown lupaaviin teemoihin.Saimme mukavasti herkullisia alkupaloja ja aikaa tutustua uusiin ihmisiin ja myös tuttuihin, ystäviin. Se mikä itselle Nuorkauppakamari tapahtumissa on tärkeää, tuntemattomasta tulee pikaisesti tuttu jopa erittäin rakas ystävä.
Olen monasti miettinyt omaa ura polkuani, kehitystä siihen suuntaan mihin sitä haluan viedä, tämän vuoksi oli erittäin mukavaa kuunnella Leena Niemistön tapaa kertoa omaa polkuaan omalla urallaan ja myös hänen vinkkejään hyvään elämään, mitä on itse oppinut elämän makuisella matkallaan. Leenan haastattelu oli erittäin koskettava, lämmin ja aito.


Leenalta kysyttäessä kuka hän on, hän vastasi; " Olen kolmen lapsen äiti, 30-vuotta ollut vaimo. Olen Lääketieteen tohtori, Fysiatrian Erikoislääkäri sekä Business Enkeli." Leenan tapa kertoa omasta elämästään oli kohottavaa ja inspiroivaa. Hän ei kertonut että kaikki olisi aina täydellistä vaan enemmän painotti oman asenteen merkitystä ja luottamista omaan intuitioon päätöksiä tehdessään. Leena kertoi hallitus työskentelystä ja sen tuomista opeista, kuten kyvystä johtaa itseään. Johtaessasi itseäsi on pystyttävä reflektoimaan ja tekemään tilinpäätös siitä mihin on menossa. Ensiksi miettiä missä on juuri nyt ja mikä on tärkeää? Sen jälkeen miettiä minne haluaa mennä ja sen syitä. Tällöin suunta ei ole hukassa siitä mitä tavoittelee.

Leena kertoi myös kuinka häntä inspiroi yhdessä tekeminen, erityisesti hallitustyöskentelyssä. Hänelle on äärimäisen tärkeää että toiminnassa pysyy ilo & myötä iloa, se antaa tiimille kuin tiimille voimaa. Leenalta kysyttäessä miten hän yhdisti perheen ja yrittäjänä toimimisen, hän kertoi tärkeimmäksi elementiksi tasapainoilun. Kertoi että jokatapauksessa koki huonoa omaa tuntoa mutta hän priorisoi sen ajan jonka hän vietti perheen kanssaan tärkeimmäksi ja kaiken muun ylimääräisen (kodin siivous jne.) hän hankki ulkopuolelta helpottaakseen kokonaisuutta. Tällöin hän itse vietti tärkeimmän aikansa lasten ja puolisonsa kanssa läsnä olevasti. Leena painotti myös KYLLÄ ja EI:n sanomista, muistutti siitä että jos sanomme mille vain kyllä, niin sanomme erittäin tärkeille ja rakkaille asioille ei. Jolloin nousee tärkeäksi miettiä mille asioille sanoo kyllä ja mille ei. Leena myös muistutti elämän jakamisesta puolisonsa kanssa, läsnäolon merkitys yhteyteen toisen kanssa.
Tämän jälkeen saimme kuulla Terhi Majasalmen ( Vauras Nainen) vinkkejä vaurauteen ja sijoittamiseen. Terhi kertoi omasta kasvupolustaan ja siitä miten aloitti sijoittamisen kokeilemalla kaikkea ja sitä kautta siirtyi enemmän asuntosijoittamiseen (ulkomailla) ja osakkeisiin. Terhi kertoi omasta vauraus valmennuksestaan kuinka hän ohjaa asiakkaitaan rahan kanssa, luomaan turvallista ja mukavaa elämää. Terhi painotti että on tärkeää tietää omat numeronsa, vaikka ne ei välttämättä inspiroisikaan. On hyvä tietää mistä lähdetään liikkeelle jotta siitä luoda itselleen tavoitteen mitä vauraudella tavoittelee, kuten matkustelua yms.? Terhi myös muistutti minkälainen vaikutus sijoittamisella on, voit sijoittaa arvojesi mukaan oikein. Terhi heitti esimerkkinä, hän ei nähnyt mitään järkeä sijoittaa pika vippeihin mutta enemmän vahvoihin brändeihin, eettisyyteen & kestävän kehityksen mukaisiin yhtiöihin. Terhi myös muistutti sijoittamisessa tärkeimmäksi ominaisuudeksi myös uteliaisuuden ja rohkeiden kokeilla.


Tauon jälkeen jatkoimme Mari Mohsenin kanssa. Hän on työoikeus juristi ja 3-vuotiaan pojan äiti. Hän muistutti miettimään mitä allekirjoittaa kun sopimusta allekirjoittaa erityisesti kilpailutus sopimuksista sekä muutoinkin työsopimuksen sisältöjä. Oli erittäin ihanaa kuulla niin konkreettisia esimerkkejä ja myös muistutusta siitä kuinka tärkeä paperi työsopimus onkaan, ei vaan sellainen joka nopeasti kuitataan ja laitetaan mappi Ö:hön kun sitä ei enää tarvitakaan.
Marin jälkeen saimme Felicitaksen Tiina Hakala-Ala-Pietilä. Hän on naistentautien ja synnyntysten erikoislääkäri Tiina Hakala-Ala-Pietilällä on vuosikymmenten kokemus lapsettomuushoidoista. Hän työskentelee Felicitas-klinikalla, joka on yksi lapsettomuushoitojen edelläkävijä Suomessa.Tiina kertoi Felicitaksen moninaisista palveluista mutta samalla erittäin koskettavasti erilaisista naisten kohtaamisista erittäin haavoittuvassa tilanteessa. Pisti itseäkin mietityttämään oma hedelmällisyys. Tiina kertoi että yleisuskomus on että nainen on hedelmälinen vielä 40:näkin, kuinka naiset ensiksi tekevät uraa ja sen jälkeen havahtuvat huomaamaan että he eivät olekaan enää hedelmällisiä 37-vuotiaana. Tiina kertoi erilaisista palveluista joita heidän kauttaan saa, täältä niistä enemmän. Silti pakko sanoa että vaikka olenkin 33-vuotias niin kyllä meinaan ottaa asiasta selvää tämän jälkeen, enkä vain odottaa että sitten joskus otan selvää myöhemmin. Tiinan kertoman jälkeen havahduin itse miettimään mitä todella nyt haluan.
KokoNainen Talkshow oli erittäin upea kokemus, erittäin laajasta aiheesta, Busineksestä sijoittamiseen ja hedelmällisyyteen sekä upeisiin kasvutarinoihin. Kyllä kannatti lähteä kuuntelemaan, saamaan paljon uusia oivalluksia, oivalluksia rikkaampana.


Oivalluksista pohtivana,

Saija Salento

IPP 2019 eli viime vuoden puheenjohtaja


47 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page