Etsi
  • KUNKKu

Hyvää sinulle, ota se mikä toimii sinulle ja jätä loput..

Päivitetty: huhti 12Kuulun siihen koulutukuntaan joka uskoo elämän olevan monitahoinen ja monisäikeinen, ja matkan varrella olen oppinut meditoimaan, joogaamaan ja pysähtymään. Haluan tarjota sinulle nämä kymmenen vinkkiä jotka ovat tarttuneet osaksi omaa elämääni, ota niistä ne jotka haluat ja jätä ne jotka ei kolahda.


1. Pysähdy


Oletko koskaan pysähtynyt miettimään miltä sinun varpaissa tuntuu? Ja siitä lähtenyt seuraamaan miltä kehon muissa osissa tuntuu? Ja rentoutta niihin pystyt lisäämään hieman jännittämällä ja rentouttamalla, syvään myös hengittäen (ei puuskuttaen kuin höyryjuna vaan ihan lempeesti niin syvään kun pysty). Kehoon keskittyminen rentouttaa mieltä ja ajatusten vilinää.


2. Keskity siihen mihin keskityt


Maailmassa on tällä hetkellä pelottavia asioita ja vielä enemmän asioita mistä ei ole mitään varmuutta. Silloin auttaa kun keskittyy niihin asioihin mitkä tuo hyvää oloa juuri sinulle. En tarkoita missään nimessä häviämistä omaan kuplaan, vaan tietoisesti ajatusten viemistä kohti hyvää oloa tuottavia asioita. Kukkiin, perheeseen, läheisiin, maisemiin, muistoihin, Mikä ikinä on se mikä saa sinulle toiveikkaan olon, joka kantaa taas hetken pidempään.


3. Hengitä


Kannattaa ottaa sellaisia mikro taukoja pitkin päivää, ihan vain pysähtyä hengittämään kolme kertaa syvään ja puhaltamaan ulos. Se tekee meidän aivoille todella paljon hyvää, rauhoittaa limbistä järjestelmää.


4. Mene ulos jos voit, edes vähän


Meillä Suomessa on huikea mahdollisuus. Puhdas ulko ilma. Luonto. Jos vaan mahdollista niin mene niin metsään kuin vain voit. Ihan vaan mättäälle, mitään suorittamatta vaan olemaan metsään. Katsele puita, kuinka ne seisoo juurillaan, tapahtuu maailmassa mitä tahansa. Juurevasti ovat vain siinä. Anna sen juuruttaa sinuun voiman tunnetta. Ja jos et pääse sinne niin katso vaikka Riku Karjalaisen Timelapse video jossa Suomen luontoa esitellään. (https://youtu.be/MozX3qFIkpQ)
5. Osallistu


Ota osaa meidän etäkoulutuksiin tai aftereihin, ole kontaktissa lähimpiesi kanssa jonkin välineen avulla. On se sitten Whatsapp video puhelut, facetime, Zoom, teams mikä lienee väline mutta ota aikaa kohdata & anna itsesi ottaa vastaan asioita jotka sinua kiinnostaa.


6. Toivon Kärki - Uuden edessä (Spotify: https://open.spotify.com/track/2QYh6SwGriOyWqHNhUvj8b?si=tlYJKWx8Q6OT_1aIKaz6iw )Levitä toivoa omalla tavallasi, kuten tämä video tekee. Suoraan sanottuna tämä nostaa minulla kyyneleet silmiin kun katson tätä videota. Varsinkin tietäen että kaikki tuotot (spotify toisto) menee perheiden avuksi lyhentämättömänä.


7. Yksi Hyvä teko jokainen päivä


Voit aamulla miettiä mitä hyvää tänään voisitkaan tehdä? Onko joku kenen päivää voisit piristää? Onko joku ketä voisit auttaa? Joku kenelle puhelusi, video puhelusi tai viestisi voi olla mullistavan tärkeä? Anna hetki aikaa muille. <3


8. Muista pyytää apua, jos sitä tarvitset


Kukaan ei voi tietää, jos tarvitset apua jos et sitä pyydä. Ei kukaan. Jokaisella meillä on omat asiamme joihin helposti uppoudumme, mutta jos aidosti tarvitset apua niin pyydä sitä. Kilauta kamari kaverille ja ihan varmasti saat apua tai ainakin jolta voit kysyä sitä. Itse tässä juuri sain muistutuksen siitä viikko sitten kun muuttui asuminen remontin johdosta, kun uskalsin sanoa ääneen että minä tarvitsen apua. Sain apua. Tilanne helpottui huomattavasti. Salli itsesi vastaanottaa apua, se tekee sinulle ja auttajalle hyvää. Annat tällöin mahdollisuuden jollekin auttaa.


9. Kohtaa hymyillen


Käydessäsi kaupassa tai asioilla, kohtaat vieraita ihmisiä. Anna katseesi kohdata heidät ja hymyile heille. Levität hyvää fiilistä eteenpäin. Kuten varmaan olet aikaisemmin nähnyt tämän videon jossa mies alkaa nauramaan -> hyvä leviää (https://youtu.be/Wk9-gkT2bI8)
10. Rakasta


Kerro rakkaillesi että välität, osoita lempeyttä ja hellyyttä niin itsellesi kuin muillekin siinä määrin mikä tuntuu hyvältä. Jokaisella meillä on se oma määre missä määrin tarvitsee läheisyyttä, inhimillistä kohtaamista, rakkautta. Anna ja ota vastaan rakkautta niin hyvin kuin voit. Se on todella tärkeää meille kaikille, ihmisiä kun olemme.


11. Kiitollisuus


Ja se mihin minä päätän iltani on hyvän miettiminen. Mitä ihania asioita tänään päivääni on täyttänyt ja mitä huomenna on tulossa. Välillä on vaikeaa saada lista liikkeelle mielessä, kun oikein tihkaisee. Tällöin huokaisen myös helpotuksesta; "Ihanaa että huomenna on taas uusi päivä". Normaalisti löytyy paljonkin asioita, kun niitä lähtee vaan miettimään. Kuten vaikkapa että meillä kaikilla löytyy puhdasta vettä hanasta, tai meillä kaikilla on lämmin kotona. Tai että meillä on kaikilla silmät joilla voimme katso taivaalta tähtiä. Mikä ikinä sinulle toimii, kokeile ja seuraa mikä fiilis seuraa? Ja jos kiitollisuutta ei meinaa irrota niin katsopa hyvän mielen video -> Gratitude | Louie Schwartzberg (https://youtu.be/gXDMoiEkyuQ)
Kymmennen kohtaa ajattelin teille laittaa mutta heti lähti överiksi, uskon että ette pahastu. :)


Alkujaan minut itse on opettanut meditoimaan, eli pysähtymään ja hengittämään Marika Borg. Olen itse käynyt valmennusopinnot aikanaan (-09) Marika Borgin opissa. Muutti elämäni suunnan täysin, näköalattomuudesta mahdollisuuksien maailmaan. Tästä olen ikuisesti kiitollinen Marikalle, Kiitos! Marika kuuluu niihin ihmisiin jotka jakaa vuolaasti omaa osaamistaan muiden jakoon ja ohessa onkin Marikan luoma, aivan ihanan Tunne koulu (10 päivää). Juuri nyt tunteet on hyvä valjastaa olemaan meidän puolellamme. Marika on myös laittanut jakoon tekemänsä, Nuku hyvin videon (jossa ohjaa meditaation, jota ikinä en ole kuullut loppuun ollessani jo höyhenten saarilla), Rakastavan ystävällisyyden meditaation sekä Valoisan elämän voimalauseita.Ota näistä se mikä toimii juuri sinulle ja jätä muut, se on ihan ok.


Rauhaa, rakkautta ja paljon hyvää fiilistä juuri sinulle sinne missä tätä luet!

Voi hyvin ja ole lempeä itsellesi!KUNKKun tiedottaja ja Lempeyden lähettiläs


Saija Salento

saija.salento@jci.fi

Verkostoidu Saijan kanssa Linkedinissä.Talsingissä viime marraskuussa, kuvassa vasemmalta: Sari Heikkilä, Saija Salento, Aki Salento ja Ilkka Laine.

78 katselukertaa

OTA YHTEYTTÄ

info@kunkk.fi

p.041 505 5011

Y-tunnus: 1517893-6

Toiminta alue Keski-Uusimaa: 

Nurmijärvi, Tuusula, Kerava.

© 2018 Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamari ry

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • Instagram - White Circle