Loistava Tulevaisuus – Keynote esiintyjät-> Esko Valtaoja ja Pekka Möttö

Oli mukava pitkästä aikaa mennä Kansalliseen Vaalikokoukseen,  mikä mukavempaa kuin teemalla ”Loistava Tulevaisuus”.  Aloitin kamari urani 2014 rapujuhlista, Niina Sjöblom pyysi minua jeesaamaan ja pystyin auttamaan. Nuorkauppakamari vaikutti varsinaiselta salaseuralta ensi kuulemalta, nyttemmin tiedän sen olevan oppimisjärjestö jossa voi halutessaan verkostoitua tuhansien ihmisten kanssa. Nuorkauppakamarissa voit räätälöidä itsellesi sopivimman roolin ja toteuttaa sitä.

En aluksi ymmärtänyt 2014 ”mikä ihmeen kansallinen kokous?”, Oli silloin ELE:n vuoro. Joka itselleni oli merkittävä kokous monella tapaa. Ymmärsin laajemmin mitä nuorkauppakamarilaisuus on. Ja tietenkin se asia että tapasin aviomieheni jatkoilta. Siksi olikin niin upeaa kun miehestäni on tullut meille Keski-Uudenmaan nuorkauppakamariin nyt koejäsen. Ympyä ihanasti sulkeutuu ja alkaa uudelleen. Minusta oli huikaisevan upeaa olla isolla porukalla kokouksessa Aulangolla. Yhdessä pystyy keskustelemaan oivalluksista ja inspiroivista puhujista. Samalla myös luomaan hyviä käytäntöjä tulevaa varten.

 

 

Olin kuuntelemassa Esko Valtaojaa. Hän vakuuttavasti img_1582osoitti luennollaan erilaisin barametrien & tutkimustulosen avulla että kurjuudella menee kurjasti. Hän näki selkeänä tulevaisuuden rajattomat mahdollisuudet, koska tiedolla ei ole rajoja. Hänen mielestään meidän pitäisi keskityyä kasvuun ja sen tukemiseen, kituuttamisella ei saada muuta kuin kituuttamista. Esko kehotti ihmisiä lukemaan enemmän oivalluttavia asioita, kuten lehtiä luonnosta ja tieteestä. Hän jätti meidät pohtimaan tulevaisuutta, minkälaiseksi me sen haluamme luoda?img_1584

 

Seuraavaksi stakelle nousi Pekka Möttö, entinen Onnibussin perustaja jäsen, nykyinen Tuup Oy:n img_1586toimitusjohtaja

Pekkaa oli mukava kuunnella. Hän kertoi historiastaan Onnibussin kanssa, ideoinnista ja toteutuksesta. Pekka Möttö kertoi myös siitä kuinka jos saavuttaa unelmansa, tulee sellainen tyhjä tila jossa ei enää kehity vaan on pistettävä uudelleen liikkeelle. Tässä kohtaa hän oli kun Onnibus oli lyönyt itsensä niin voimakkaasti läpi ja kaikki asiat vain rullasi eteenpäin. Hän kuvasi että hänen oli aika etsiä uudelleen omaa intohimoaa, mikä oli kivaa tehtävää. Tämän hän löyso Tuup Oy:stä.

Hänellä oli sana hallussa ja sellainen yksinkertaistamisen voima. Pekka Möttö totesi että nyt on Digitalisaation buumi, Asiakkaan pystyy tavoittamaan, ei niin perinteisin keinoin, vaikkapa puhelimen appien avulla. Silti Pekka muistuttaa että teknologia on vain väline, pitää mennä asiakkaan tarve edellä, mietitään ensin mikä on se ns. lopputuote ja vasta sen jälkeen otetaan insinöörit kuvioon mukaan. Pekka Möttö muistutti ”Kivan tekemisen” tärkeydestä, koska siellä flow elää.

14292326_865084050260004_5414380250185407476_n

Haluan kiittää Loistavaa Tulevaisuus – Vaalikokous tiimiä. Oli ilo osallistua kokoukseen jossa todella sai ajatella ja oivaltaa uusia asioita.

 

Oivaltavin terveisin

Saija Salento

Treas 2016

 

You may also like...