Historia

KUNKKToimintakertomus2016

Historia

Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamari aloitti toimintansa 2012, Keravan ja Tuusulan kamareiden yhdistyttyä. Yhdistymisen taustalla on ollut varsin tiivis yhteistyö vuosien ajan. Yhdistyminen on ollut trendi yleisesti nuorkauppakamaritoiminnassa valtakunnallisesti, isommalla joukolla saadaan tehtyä isompia asioita ja vaikutusmahdollisuudet ovat myös paremmat omassa järjestötoiminnassa sekä omalla kotiseudulla.

Yhdistymistä on tukenut myös Tuusulan ja Keravan maantieteellinen läheisyys. Tämän lisäksi jäsenet asuvat tasapuolisesti sekä Tuusulassa että Keravalla ja töissä käydään yli kuntarajojen.

Tuusulan Nuorkauppakamari on perustettu 1982

Senaattori Veli-Matti Korppi-Tommola

JC-Historiikki, Tuusulan nuorkauppakamari

________________________________________________________________

Tuusulan Nuorkauppakamari ry perustettiin 8.3.1982. Kummeina toimivat Keravan ja Järvenpään Seudun nuorkauppakamarit.

Yhteistyö Järvenpään ja Keravan naapurikamarien kanssa toimi erinomaisesti. Toteutimme yhdessä TURVAA LAPSEN KOULUTIE –projektin. Koululaiset olivat mukana kirjoittaen aiheesta aineen. Vaasassa saimme 15.000 mk:n palkinnon projektista, jonka jaoimme 3 kamarin kesken.

Keski-Uusimaa Kierros, joka oli hölkkätapahtuma, perustettiin ja järjestettiin 5 vuotena, jonka jälkeen järjestelyoikeudet luovutettiin paikallisille urheiluseuroille.

Kamarimme teki myös aloitteen ALKON saamiseksi Hyrylään. Tämä ehdotus sai aika paljon huomiota ja kädenvääntöä paikallissa lehdissä.

Teimme myös oman palvelukartan, joka oli alku OSTA TUUSULASTA –projektille. Palvelukartta –projekti aloitti Osta Tuusulasta –kampanjan. 90-luvun alussa mukana oli 3 yrittäjäyhdistystä sekä Tuusulan kunta. Jouluikkuna –kilpailu oli myös yksi osa tätä kampanjaa.

TUUSULAN SUURTAPAHTUMA järjestettiin 1985 yhdessä yrittäjäyhdistyksen kanssa. Myöhemmin tapahtuma sai nimekseen Tuusulan Messut. Messut järjestettiin joka toinen vuosi ja omalla osastollaan mukana oli myös Tuusulan kunta.

Vuonna 1987 järjestimme ensimmäisen kerran alue neljän aluekokouksen SAINT TUUSULA ja siellä saimme ensimmäisen Senaattorimme nro 42013 Kalervo Sipin.

80/90 -luvun taitteessa tulimme uhmaikään ja tulevaisuus laitettiin kyseenalaiseksi. Se oli hyvä asia, koska siitä alkoi myös 90-luvun hurja nousu ja tie menestykseen. 90-luku on ollut todella loistava. Tämä aika on sisältänyt mm. vahvistunutta yhteistyötä Tuusulan kunnan kanssa. Kamarimme järjesti aamukahvitilaisuuksia yhdessä tärkeimpien vaikuttajien kanssa. Teimme myös suhdannebarometrikartoituksen yhdessä kunnan kanssa.

Kansainvälisyys kosketti meitä v. 1991 enemmän kuin koskaan, toimihan Suomi isäntämaana järjestämällä Maailmankokouksen marraskuussa Helsingissä. Ja me taas olimme mukana Home Hospitalityn järjestämisessä, osallistuimme workereinä kuljetuspuolen sekä eri tilaisuuksien järjestelyihin. Pidimme tietenkin yhteyttä ja avustimme WC-Host –vieraitamme eli Hong Kongista saapuneita JC-läisiä.

Viennistä voimaa –projekti, joka oli kamarillemme erittäin hyvä PR-tilaisuus, sai paljon kiitosta. Tähän projektiin liittyi seminaarien lisäksi myös T-paitaprojekti, jonka toteutimme yhdessä Mäntsälän NKP:n kanssa. Tästä kokonaisuudesta, seminaareista ja T-paita –projektista kamarimme sai valtakunnallisen palkinnon OULUN kokouksessa.

Kamarimme oli myös mukana perustamassa Uusyrityskeskusta. V. 1995 pidettiin viimeiset Tuusulan Messut. Samana vuonna sai alkunsa Elomarkkinat –tapahtuma, joka on yhä edelleen kamarimme tärkein vuotuinen projekti.

90-luku oli myös muutamille jäsenillemme kamarikuvioista irrottautumisen aikaa. Kamarimme jäseniä alkoi hakeutua yhä enemmän alueellisiin virkoihin. Ensimmäinen sellainen oli, kun Pipsa Salminen valittiin aluesihteeriksi. Aluesihteerinä on toiminut myös Minna Peltonen, os. Kettunen. Sitten tuli Raija Suomalainen, joka otti aluetiedottajan (RIO) tehtävät. Sitten Pitkämäen Raimo ja Christer Illman valittiin eri vuosina (RC:ksi) eli aluekoordinaattoriksi. Kaiken huipuksi saimme ihka oman aluejohtajan omasta kamaristamme v. 1996, kun Taina Pelin valittiin tähän tehtävään.

Vuonna 1995 kamari sai kaksi uutta senaattoria aluekokouksessa ja v. 1997 kamari sai myös uuden senaattorin.

Vuonna 1996 heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kamarimme isännöi ensimmäistä kertaa alueemme Leirien leiriä Metsäpirtillä, Rusutjärvellä. Leirin teemana oli tervetuloa viettämään Intiaani –kesää intiaanileirille. Leirillämme vierailivat myös Twinning –kamarimme North Palm Beach / Palm Beach Gardens Jaycees’ien jäsenet Anne Eskelinen ja Mike Huye Floridasta. Twinning –toiminta Palm Beach Gardenin kassa oli käynnistynyt kamarissamme edellisenä syksynä ja Anne ja Mike olivat jo toista kertaa vieraanamme.

Järjestimme yhdessä Järvenpään ja Keravan kamareiden kanssa koko perheen hyväntekeväisyyskonsertin Unicefin 50-vuotispäivänä, 11.12.1996.

Vuonna 1997 kamarimme 15-vuotissynttäreitämme vietettiin Tuusulan Krapin Ateljeerissa 14.2.1997.

Hienona yhteistyöprojektina Tuusulan, Keravan ja Järvenpään Nuorkauppakamarien kesken järjestettiin ensimmäiset Joka Miehen Markkinat livenä Keski-Uudenmaan toimitalon pihalla 17.5.1997. Tapahtuma oli kirpputorihenkinen perhetapahtuma, missä voi tehdä loistavia kauppoja joko myyjänä tai ostajana. Tämä Keski-Uudenmaan nuorkappakamarien yhteistyöprojekti jatkuu edelleen vuosittain.

Alueet 4 & 5 aluekokoukset järjestettiin Onnelassa, Tuusulassa 20.-21.3.1999.

Tuusulan Nuorkauppakamari vietti 20-vuotisjuhliaan helmikuun 2. päivänä 2002 Tuusulan vanhalla kunnantalolla, Aino-salissa. Illallisjuhlaan osallistui n. 80 henkeä. Juhlijoita oli saapunut niin lähikamareista kuin keskusliitostakin.